Stationsstraat 55, 5683BB, BEST (NL)
+31612136229
info@tantichianti.nl

La Mondianese – L’inizio – Ruchè di Castagnole Monferrato DOCG

La Mondianese – L’inizio – Ruchè di Castagnole Monferrato DOCG

14,50

  • Rode wijn
  • 100% Ruchè – met de hand geplukt
  • 6-8 maanden houtrijping
  • Smaak: Intense en complexe wijn, licht in tannines en zuur.
  • Aroma: Rijk en bloemig
  • Serveer met krachtige gerechten, zoals sterke kaas, Indiaase curry of gerechten rijk aan truffel.

Meer info over wijnhuis La Mondianese

Artikelnummer: 602 Categorieën: ,

Beschrijving

Deze wijn dankt haar naam aan de oorsprong van de wijnen van dit wijnhuis, de op hout gerijpte ruché. Een druif die volgens de regels van de DOCG enkel in een paar kerkdorpjes in de Piemonte geproduceerd mag worden. De druif is in de veertiende eeuw ten tijde van de pest nagenoeg geheel uitgestorven. Eind vorige eeuw heeft een monnik in het dorpje Castagnole Monferrato deze weer opnieuw gecultiveerd. Deze monnik was zo toegewijd aan zijn wijngaard dat zijn gewaad altijd vol met moddervlekken zat vanwege zijn werk in de gaarde. Menig mis begon te laat omdat de monnik in de wijngaard helemaal de tijd vergat. Helaas is de monnik enkele jaren geleden overleden.

De l’inizio is gemaakt van 100% Ruché. De wijn is gefermenteerd op staal en 6-8 maanden gerijpt op gebruikt eiken. De wijn heeft hierdoor subtiele houttonen.

Het resultaat is een intense en complexe wijn, licht in tannines en zuur. Het is echt de grote sterke broer van de Oniro. De smaak kruidige en krachtige smaak heeft wat weg van amandel en drop. De geur is rijk en bloemig. De wijn is nu prima drinkbaar maar kan jaren worden bewaard. De smaak wordt dan milder en meer gelaagd.

Serveer de wijn bij een kaasplank met sterke kazen en een zoete chutney. De wijn combineert uitstekend met kaasfondue, ravioli  Tevens zeer goed te combineren met krachtige gerechten zoals een pittige Indiaase curry of een gerecht rijk aan truffel.

De Ruché is een zeer zeldzame wijn die zelfs bij menig wijnliefhebber niet bekend is. Een prima cadeautip als je een wijnkenner wilt verrassen.

Meer info over wijnhuis La Mondianese