Stationsstraat 55, 5683BB, BEST (NL)
+31612136229
info@tantichianti.nl

Il Molino di Grace – Chianti Classico Gran Selezione Il Margone

Il Molino di Grace – Chianti Classico Gran Selezione Il Margone

27,50

  • 16 maanden houtrijping

Meer info over wijnhuis Il Molino di Grace

De jaartallen kunnen afwijken van de foto. Bent u op zoek naar een specifieke jaargang? Laat het weten.

Artikelnummer: 405 Categorieën: ,

Beschrijving

Il Molino di Grace is een prestigieus wijnhuis gelegen in Panzano, het hart van de Chianti Classico. Drie eeuwen gelden begonnen lokale monniken hier met het produceren van wijn. Heden ten dagen maakt Il Molino di Grace traditionele Chianti Classico en Super Toscaanse wijnen. Sinds 2010 is de volledige productie biologisch gecertificeerd (ICEA).

Il Margone is het paradepaardje van Il Molino di Grace. Het scoort hoog op de ratings van onder meer James Suckling en Wine Spectator. Hij staat aan de top van de Chianti Classico pyramide. In vergelijking met wijnen met eenzelfde score verrassend betaalbaar. Deze wijn in een elegante fles met in het glas het logo van Il Molino di Grace is zeer geschikt als cadeau aan iedere wijnliefhebber.

De wijn is gemaakt van de beste sangiovese druiven. De druiven worden begin oktober met de hand geoogst. Gedurende de voorbereiding op het rijpen worden de druiven 20 dagen geweekt bij een temperatuur van 28-30°C. Tijdens dit proces worden ze regelmatig bewogen. Vervolgens wordt de wijn 16 maanden gefermenteerd op nieuw frans eiken en rijpt vervolgens nog eens 14 maanden in de fles.

Het resultaat is een elegante wijn met een indrukwekkend balans tussen sappig fruit en lichte houttonen. Ook de geur kent een gelaagdheid van rood fruit, vanille met lichte aardtonen en specerijen. De wijn is een traktatie bij zelfgemaakte pasta, rood vlees. Decanteer de wijn of laat hem goed ademen voor een optimale smaakbeleving.

Meer info over wijnhuis Il Molino di Grace