Stationsstraat 55, 5683BB, BEST (NL)
+31612136229
info@tantichianti.nl

San Vincenti – Chianti Classico

Italiaanse kwaliteitswijnen en meer

Het wijnhuis

Net binnen de grenzen van Chainti Classico gebied ligt tenuta San Vincenti. De wijngaarden liggen in niemandsland op 600 meter boven de zeespiegel,  omringd door bossen, met een kalkrijke kleibodem. Dit zijn de ideale omstandigheden voor de San Giovese druif. 
Het wijnhuis heeft sinds de jaren 90 hoge ogen gegooid bij de bekende wijncritici.

De wijnmaker

Begin 2022 is het wijnhuis overgenomen door een ondernemend stel vol met ambities. Zij hebben de ervaren medewerkers  van de vorige eigenaar overgenomen. Daarnaast hebben ze de samenwerking met een top oenoloog Carlo Ferrini voortgezet. Ferrini draagt zorg voor het blenden van de wijn. Ze hebben daarnaast een zeer kundig oenoloog ook genaamd in dienst genomen voor de dagelijkse werkzaamheden. Hij is gespecialiseerd in biodynamische wijnbouw. Hij is direct begonnen met het aanplanten van 1 en 2 jarige planten tussen de wijnstokken voor het aantrekken van lieveheersbeestjes, bijen en hommels. 

De nieuwe eigenaren voorzien de kelder van state of the art apparatuur en gaan het landhuis opknappen tot een fraai gastenverblijf met proeflokaal en een kookstudio. 

De wijnen

De huidige wijnen zijn overgenomen van de vorige eigenaar, Roberto Pucci. Deze wijnen zijn gemaakt onder het toeziend oog van Carlo Ferrini.  Het resultaat mag er zijn gezien de hoge scores die decanter, IWSC en James Suckling hem hebben toegekend. 

De wijncollectie bestaat zoals gebruikelijk in deze regio uit Chianti Classico, Riserva, Gran Selezione en Super Tuscan.

LEARN MORE