Stationsstraat 55, 5683BB, BEST (NL)
+31612136229
info@tantichianti.nl

Nunzi Conti – Chianti Classico

Italiaanse kwaliteitswijnen en meer

Het wijnhuis

Het wijngoed van de Nunzi Conti familie ligt in een van de mooiste gebieden van de Chianti Classico Fiorentino regio, waar al eeuwenlang fantastische rode wijnen gemaakt worden. Het was grondlegger Gualtiero Nunzi Conti die eind 1800 Villa Barberino aankocht om wijn te gaan produceren. Na zijn overlijden nam zijn zoon Antonio het bedrijf over. Hij geloofde sterk in de kracht van het terroir voor de wijnbouw en was één van de oprichters van het Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Nero.
Na de 2de wereldoorlog nam zijn broer Gualtiero Armando het roer over en werd één van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van zowel de familie, de wijnmakerij als de lokale wijnindustrie. Hij werd vice-voorzitter van het Consorzio Vino Chianti Classico en was president tussen 1994 en 1997. Gualtiero Armando plantte nieuwe wijngaarden, kocht meer land en bouwde een winstgevende en efficiënte wijnmakerij met het grootste respect voor de schoonheid en de aard van het buitengewone landschap en de kenmerkende heuvels van Chianti.

De wijnmaker

Het Nunzi Conti familiewijngoed gerund door zijn zoon Maurizio en diens kinderen Antonio en Isabella. Zij worden bijgestaan door wijnmaker Giampaolo Chiettini. Zij hebben recentelijk geinvesteerd in technologie en capaciteit om optimaal op een digitale wijze gecontroleerd maar ambachtelijk geproduceerd fijne chianti classico annata, riserva en gran selezione te realiseren. 

De wijnen

Nunzi Conti produceert heerlijke Chianti Classico wijnen met een eigen identiteit. De wijnen bestaan 100% uit Sangiovese druiven. Wij zijn naast de kwaliteit voor de wijnen ook wel gevallen voor de bijzondere etiketten. De etiketten beelden de Toscaanse variant uit van de Bremer stadsmuzikanten, maar dan met dieren die de druiven uit de wijngaard eten. Het etiket van de annata laat enkel de dieren zien. Het etiket van de riserva laat de dieren zien op een houten barrique (24 maanden rijping, deels op hout).  De gran selezione laat een barrique zien op een schildpad (30 maanden rijping deels op hout). Alle het goede heeft tijd nodig