Stationsstraat 55, 5683BB, BEST (NL)
+31612136229
info@tantichianti.nl

La Mondianese – Piemonte

Italiaanse kwaliteitswijnen en meer

Het wijnhuis

La Mondianese is een wijnhuis met een fraai gelegen bed & breakfast. La Mondianese is te vinden in de Piemonte net buiten het centrum van Castagnole Monferrato. De wijngaard ligt op een fraai gelegen landgoed. Een deel van de wijgaard is gelegen boven de kelder waar de wijnen rijpen. La Mondianese produceert bijzondere fruitige wijnen die goed gaan met verschillende gerechten. De soepele wijnen zijn ook heerlijke wijnen voor een goede borrel. Met recht bijzondere wijnen! 

De wijnmaker

Het wijnhuis wordt door energieke dames geleid. Uiteraard worden zij ook geholpen door mannelijk gezelschap. De wijnmaakster is traditioneel, maar ook innovatief. Het resulteert in bijzondere wijnen met een eigen identiteit. Wij zijn er verliefd op geworden! 

De wijnen

La mondianese, house of Ruchè is trots op haar speciale wijnen gebaseerd op de Ruchè druif. Een zeldzame exclusieve druif die enkel verbouwd wordt op 40 ha aan wijngaarden nabij het pittoreske kasteeldorp Castagnole Monferrato, en de plaatsen Refrancore, Grana, Montemagno, Viarigi, Scurzolengo en Portacomare. Naast Ruchè produceert La Mondianese ook de bekende Barbera d’Asti (Superiore) en Grignolino. Ook hebben zij enkele bijzondere blend wijnen waarin de verschillende druif varieteiten in een optimale balans leiden tot fijne soepele wijnen. La Mondianese heeft zowel enkele rode wijn blends als ook een witte wijn blend