Stationsstraat 55, 5683BB, BEST (NL)
+31612136229
info@tantichianti.nl

Podere Sette – Bolgheri

Italiaanse kwaliteitswijnen en meer

Het wijnhuis

Podere Sette maakt deel uit van Casa di Terre, een middelgroot wijnhuis gelegen in het statige wijngebied Bolgheri.  

Podere Sette dankt zijn naam aan de grootte van de oorspronkelijke wijngaarden van dit wijnhuis: 7 hectaren.

Podere Sette heeft een aantal van haar wijnen geinspireerd op de 7 zonden. Los van alle conventies worden innovatieve technieken ingezet tijdens het produceren van een nieuwe generatie wijnen. Pas op! Heb je deze wijnen eenmaal geproeft, kun je de verleiding waarschijnlijk niet meer weerstaan. 

De wijnmaker

De wijnmaker van Podere Sette is de jonge maar talentvolle Edoardo Borracini. Na zijn sporen te hebben verdiend bij een kleiner wijnhuis is hij sinds enkele jaren in dienst bij Casa di Terra, een middelgroot wijnhuis met een statig aanzien. Hij heeft hier een eigen label gekregen: Podere Sette. Zijn opdracht is het produceren van een innovatieve en hippe kwaliteitswijn. Zijn frisse kijk op zaken proef je terug in deze wijn. Hier ben ik samen met Alberto Rossi tijdens een proeverij. Hij is marketing en sales manager voor Podere Sette

De wijnen

Deze wijngaard is gelegen aan de Toscaanse kust ten zuiden van Pisa in de Bolgheri streek. De vele zonuren en de zeewind geven deze wijn een stevig maar tevens elegant karakter.