Stationsstraat 55, 5683BB, BEST (NL)
+31612136229
info@tantichianti.nl

Volg onze passie voor wijn en ga mee op reis!

Volg onze passie voor wijn en ga mee op reis!

Een hobby die uit de hand loopt. Dat is hoe je het ontstaan van Tantichianti wel kan typeren. Ooit is de passie voor wijn onschuldig ontstaan toen wij tijdens een vakantie de idee kregen om eens een wijngaard te bezoeken en wijn te proeven. Een paar dozen wijn pasten tenslotte nog wel in de auto. Daarbij is het toch hartstikke leuk als je een paar niet alledaagse wijnen meeneemt naar huis en deze kan delen met vrienden, zomaar om er samen van te genieten of de wijn als cadeau te geven bij een feestelijke gelegenheid. Vanaf het begin was het ons niet alleen om de wijn te doen, maar ook om de beleving. Wat ons betreft behoort daar ook het verhaal van de wijnmaker bij, de wijngaard, het klimaat, de druiven, het proces van wijn maken, de rijping. De eerste keer dat wij wijnen deelden met vrienden, toen waren de reacties buitengewoon enthousiast. De wijnen, het verhaal achter de wijnen. Klaarblijkelijk hadden we, gelukkig of toevallig, fijne wijnen meegenomen en gaf het verhaal net dat extra stukje beleving. In het beste geval zijn wij er inmiddels van overtuigd dat de combinatie van de wijn en het verhaal je het gevoel kan geven dat je zelf in de wijngaard staat en de wijn proeft. Dat enthousiasme van de eerste reacties heeft onze passie alleen maar vergroot.

Inmiddels een paar jaren verder heeft de passie voor wijn ons met name naar een specifiek gebied gebracht. Dit gebied is Toscane in Italië. Naast vakantie vieren en fietsen, gaan wij hier ook hiernaartoe om vrienden, bekende wijnmakers en wijngaarden te bezoeken, om hun bijzondere wijnen te proeven. We zijn verliefd geworden op het mooie glooiende landschap, de bijzondere wijngaarden. We genieten maximaal van het bezoeken van kleine en middelgrote wijnmakers, veelal familiebedrijven, het eten, de mensen, de geschiedenis, de verhalen. Elke keer als we weer in Toscane zijn, dan ontdekken we weer veel nieuws.

Onze reis gaat steeds verder. Niet alleen Toscane en Italië, maar ook wijnen uit andere landen. De focus ligt vooralsnog wel op Italiaanse wijnen. Dat betekent dat Monique sinds enige tijd de Italiaanse taal studeert en Daniel zich probeert te bekwamen op het vlak van wijn en wijnproeven en wijn maken. Hij heeft SDEN 3 opleiding (wijnbrevet) gevolgd en overweegt verder te gaan. Waar het ons om te doen is? Wij willen de belevenis het gevoel met jou delen! Stel je eens voor hoe mooi is het als je ‘s avonds in de schemering van heerlijke en eerlijke Toscaanse gerechten en een mooie chianti kan genieten met uitzicht op de wijngaard, terwijl een zacht briesje voor verkoeling zorgt. Het kan echt! Geniet van de wijnen en het verhaal erachter. Ga mee met ons op reis!

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *